Software Licentie Audit

Welke software is op uw netwerk geïnstalleerd?

Welke software op uw netwerk is geïnstalleerd en hoe vaak een bepaald softwarepakket is geïnstalleerd, kan voor elk bedrijf een grote uitdaging zijn. Software-installaties veranderen voortdurend door nieuwe updates en versies. Het beheren van de software in uw omgeving is bijna onmogelijk zonder een geautomatiseerde oplossing. Naast de software-inventarisatie moeten er ook softwarelicentie-audits worden uitgevoerd en beheerd.

Software licentie audit Xperity

Xperity kan u bijstaan in het beheer van licenties binnen uw bedrijfsomgeving

Scan uw netwerk met behulp van Xperity om automatisch een volledige software-inventarisatie te krijgen van alle Windows-, Linux- en Mac-onderdelen. Xperity rapporteert over de software-installaties binnen uw netwerk door gebruik te maken van enkele van onze eigen rapporten of door het maken van uw eigen aangepaste rapporten.

Met behulp van op maat gemaakte rapporten kunt u een aangepast overzicht maken van de specifieke gegevens die u wilt hebben. Deze rapporten kunnen ook gebruikt worden in een dashboard, zodat u alle relevante informatie op één pagina hebt.

Dit kan gaan over het gebruik van software op niet-genaamde servers tot het ontbreken van gecentraliseerde processen voor het beheer van softwareactiva tot het onbedoeld opnemen van software in het IT asset beheer.

Eventuele leemten die aan het licht zijn gekomen vormen de basis van aanpassingen en een verplichting voor de onderneming de situatie binnen een wel bepaalde periode moet rechtzetten. Xperity kan u bijstaan in het aanleveren van tools en procedures waardoor u als onderneming pro-actiever uw licenties kan beheren.

Softwarelicenties bijhouden

Xperity scant automatisch uw netwerk op honderden verschillende soorten licentiecodes.
Ondersteunde uitgevers zijn onderandere Microsoft, Adobe en Autodesk.

U kunt het uw licentiesleutels beheren in 1 dashboard en volgt deze zelf op.

  • Selecteer welke licentiesleutels u wilt scannen.
  • Haal sleutels en product-ID’s op van computers en vind de resultaten op hun respectievelijke dashboard of in onze ingebouwde rapporten.
  • Bovendien kunt u aangepaste rapporten vanaf nul maken.

Software licentie aankopen opvolgen

De Xperity oplossing vereenvoudigt het beheer van licentie compliance van algemene software, SQL-instanties en OS installaties.
U kunt afzonderlijke softwarepakketten invoeren voor licentiecompliance.

Nadat u heeft aangegeven hoeveel u van elk licentie-item bezit, vergelijkt de Xperity software licentie audit deze gegevens met gescande installatiegegevens om te bepalen hoeveel licenties er ontbreken.

Geen budgettaire verrassingen

Xperity kan u met een software licentie audit helpen de financiële impact van het volledig compliant worden te voorspellen.
Met de prijszetting van elk licentie-item berekent Xperity de kosten van het invullen van ontbrekende licenties voor zowel individuele licentie-items als voor het netwerk als geheel.

Exporteer de compliance status van uw netwerk via de rapportbouwer. De rapporten stellen u ook in staat om nog meer gedetailleerde informatie op te halen.

Wilt u alleen die licenties op een rijtje zetten waarvan een bepaald aantal in gebruik is?
Of het percentage licenties per licentie-item berekenen?
Dit alles eenvoudig te realiseren door middel van aangepaste rapportages!

Blijf op de hoogte over Xperity en haar diensten

Volg ons op

LinkedinYouTube

Xperity by VGD

We help you digitalize.
Let’s get over IT!